Skip to main content

CHISLAINE

25 JAAR | COÖRDINATOR BERTH PLANNING | STC

CHISLAINE

25 JAAR | CARGADOOR | STC

MAAK KENNIS MET CHISLAINE

Op 15-jarige leeftijd tijdens een snuffelstage op de MAVO kwam Chislaine in aanraking met de Rotterdamse haven. Ze mocht een weekje meelopen bij de Rotterdamse douane. Eigenlijk wilde ze dezelfde dag nog aan de slag, maar helaas moest ze 18 jaar zijn en in het bezit van een rijbewijs. Nog even wachten dus. Wel kreeg ze het advies om na de middelbare school door te studeren aan het Scheepvaart & Transport College (STC).

“Tijdens mijn eerste stage gooide ik mijzelf direct in het diepe. Ik vertrok naar Engeland en werkte bij een rederij. Een ervaring voor het leven. Bij mijn vervolgstage ging ik werken op de Heijplaat. Een enorm gave plek om te werken. Na mijn afstuderen aan het STC startte ik de opleiding Logistiek Management aan de Hogeschool Rotterdam. Ik kreeg de mogelijkheid om mijn afstudeerstage te doen bij een bekende rederij wat nog steeds mijn werkgever is”.

Chislaine is momenteel werkzaam als Coördinator Berth Planning. Dit betekent dat ze de planning verzorgt voor een schip dat aankomt of vertrekt. “Ik werk op kantoor en stuur diverse nautische dienstverleners aan. Dit zijn bijvoorbeeld slepers of roeiers. Als alles goed verloopt is het schip snel weg. Dit noemen we een ‘optimale turn around time’. Hier worden onze klanten blij van en ik zelf ook. Ik voel mij verantwoordelijk voor een schip en als deze op tijd vertrekt word ik daar heel blij van”, legt Chislaine uit.

“Momenteel ben ik onderdeel van het Talent Development Program binnen mijn werkgever. Hier volg ik diverse cursussen en trainingen om mijzelf te ontwikkelen. Naast kantooruren ben ik ook actief in de haven. Zo sluit ik geregeld aan bij borrels van de Jong Havenvereniging. Wat heel leuk is, is dat je daar met andere jonge collega’s en oud-studenten in contact komt en kan bijpraten”, besluit Chislaine enthousiast.

WIL JIJ NET ALS CHISLAINE OOK CARGADOOR WORDEN?

SPECIALIST INTERNATIONAL HAVENLOGISTIEK

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren in een internationale omgeving. Als specialist internationale havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom.