Skip to main content

IVO

26 JAAR | VESSEL OPERATOR | MONDRIAAN COLLEGE

IVO

26 JAAR | VESSEL OPERATOR | MONDRIAAN COLLEGE

MAAK KENNIS MET IVO

Ivo had bijna zijn sportopleiding afgerond, toen zijn ogen open gingen voor de haven. Hij switchte van school en rondde succesvol de opleiding Logistiek Supervisor af aan het Mondriaan College. Na een stageperiode bij een importeur en exporteur van exotisch fruit wist hij het meteen, in de logistiek is altijd wel iets te doen.

“Bij deze werkgever verzorgde ik de planning voor de reefers. Dit zijn containers waar het fruit gekoeld in wordt bewaard. Hier kwam ik in contact met vele rederijen (bedrijven met schepen) die voor ons het transport over zee regelden. Ik was meteen verliefd op de container logistiek”, vertelt Ivo enthousiast. Via een advertentie op Facebook kwam hij terecht bij zijn huidige werkgever, een bekende rederij, en is hij werkzaam als Vessel Operator.

“Dagelijks hou ik mij bezig met het in- en uitklaren van onze schepen. Dat zijn de werkzaamheden die komen kijken bij de aankomst of vertrek van schepen in een haven. Ik stem hiervoor af met de douane en verzorg de stuwplannen. Dit plan legt uit waar welke container aan boord van het schip moet komen te staan. Zo krijgen containers met gevaarlijke stoffen altijd een aparte plek. Hierover ben ik altijd in goed contact met de kapitein van het schip. Daarnaast hou ik mij bezig met multimodaal transport. Dat betekent dat na het zeetransport een container van onze klanten vaak over de weg, spoor, of opnieuw over het water hun plaats van bestemming bereiken. Veel uitzoekwerk. Dat vind ik erg tof om te mogen doen.”

In deze rol werkt Ivo in teamverband. Logistiek is 24/7, dus zijn er altijd collega’s beschikbaar tijdens de nachturen. “De show must go on, dus wie weet zie ik je snel op onze afdeling”, besluit Ivo.

WIL JIJ NET ALS IVO OOK AAN DE SLAG IN DE HAVEN?

COÖRDINATOR INTERNATIONALE HAVENLOGISTIEK

Ben jij een echte regelaar die niet snel van slag raakt? Ben je in staat je aan te passen als een situatie plotseling verandert? Houd jij van werken in een internationale omgeving?