Skip to main content

MARK

29 JAAR | OPERATIONS MANAGER | STC

MARK

29 JAAR | OPERATIONS MANAGER | STC

havenverhaal mark, stc, manager havenlogistiek

MAAK KENNIS MET MARK

Meet Mark, een echte regelaar! Na de opleiding ‘Manager Havenlogistiek’ (tegenwoordig Specialist International Havenlogistiek Niveau 4) aan het Scheepvaart & Transport College (STC) is Mark aan de slag gegaan als stagiair bij een familiebedrijf. Inmiddels is hij van stagiair, naar cargadoor doorgegroeid naar Operations Manager.

“Wanneer het schip aankomt bij Hoek van Holland tot aan de ligplaats regel ik samen met mijn collega’s alles voor onze klanten. Ik bel, app, en e-mail veel. Inmiddels ken ik iedere ligplaats binnen de Rotterdamse haven. Ons doel is ervoor te zorgen dat onze klanten zo snel mogelijk weer verder kunnen. Dit heet een ‘turn around’. Je kunt het vergelijken met een pitstop bij de Formule 1, alleen dan niet zo snel”.

Volgens Mark de mooiste en meest dynamische plek waar je kan werken. Hij zou ook niks anders willen. Mark’s collega’s hebben ook allemaal een opleiding gevolgd aan het STC. “Dat helpt enorm, want je collega’s kunnen je altijd helpen wanneer je een vraag hebt”.

Waarom is dit werk zo tof? Mark vertelt enthousiast: “Als je een klant aan de bel hebt en die heeft een probleem, dan fix je dat. Kan niet bestaat niet in de haven. Er is altijd wel een oplossing. Je moet sociaal sterk zijn en van nature een echte regelaar. Als het dan toch lukt, ga ik met een goed gevoel naar huis”.

Naast zijn werk is Mark betrokken als penningmeester bij de ‘Rotterdamsche Waterklerken Vereeniging’. “Hier ben je als waterklerk meer dan welkom om aan te sluiten. Dus wie weet zien we elkaar snel bij een borrel of evenement”, besluit Mark.

WIL JIJ NET ALS MARK OOK EEN REGELAAR WORDEN?

SPECIALIST INTERNATIONAL HAVENLOGISTIEK

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren in een internationale omgeving. Als specialist internationale havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom.