Skip to main content

MAURICE

28 JAAR | TEAM LEADER | STC

MAURICE

28 JAAR | TEAM LEADER | STC

maurice, team leader

MAAK KENNIS MET MAURICE

Als je het hebt over een trouwe Feyenoordsupporter, kom je al snel uit bij Maurice. De 28-jarige ambitieuze Rotterdammer vindt de haven de trots van de stad. Na het bezoeken van enkele beurzen als VMBO-T scholier schrijft hij zich succesvol in voor de opleiding Manager Havenlogistiek* aan het Scheepvaart & Transport College. Na een top stage bij een bekende Duitse wegvervoerder, gaat hij aan de slag bij een grote rederij. Eerst als stagiair en na enkele jaren gepromoveerd tot Team Lead Customer Service. Zijn ambities voor de toekomst? Directeur worden!

Terug naar nu. “Het team waar ik leiding aan geef is verantwoordelijk voor alle inkomende lading in de Benelux (België, Nederland en Luxemburg). Dit alles moet uiteraard zo soepel mogelijk verlopen. Daarom praat ik veel met collega’s in het team om hen zo goed mogelijk te ondersteunen met hun dagelijkse werkzaamheden, zodat ze optimaal kunnen presteren. Ik haal de struggles graag weg.”

“Toen ik als stagiair begon bij mijn huidige werkgever, kon ik niet bedenken dat ik een paar jaar later een leidinggevende rol zou kunnen krijgen. Maar in de haven krijg je altijd wel een kans, zolang je maar je best doet. ‘Niet lullen, maar poetsen’, zeggen ze dan in Rotterdam. Doordat onze werkgever veel tijd en energie stopt in medewerkers, plukken het team en ik daar nu écht de vruchten van.”

De werkgever van Maurice investeert in digitalisering om het werk gemakkelijker te maken. Dit scheelt een hoop tijd voor zowel zijn collega’s, als ook voor de klanten. Maurice legt uit hoe: “We bieden al een tijdje een live chat-functie aan op onze website. Hier kunnen klanten vragen stellen over de status van hun container, zending of boeking. De laatste tijd ligt hier echt de focus op, omdat deze communicatietool effectief en snel is. Dit zorgt ervoor dat onze klant veel sneller, makkelijker en directer een resultaat ziet. Een mooie ontwikkeling.”

“Al op de middelbare school was ik meer een doener dan een denker. En dat heeft mij veel gebracht. Ik was altijd al praktisch. Wees dus niet onzeker, pak de kansen die de haven biedt. Je gaat je weg vanzelf vinden. Dus wie weet zie ik je snel op de werkvloer of ergens in de haven”, sluit Maurice enthousiast af.

 

(* Deze opleiding staat tegenwoordig bekend onder de naam Specialist Internationale Havenlogistiek)

WIL JIJ NET ALS MAURICE OOK CARGADOOR WORDEN?

SPECIALIST INTERNATIONALE HAVENLOGISTIEK

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren in een internationale omgeving. Als specialist internationale havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom.